Chicken Marinade Recipes You Can Freeze




Ingredients

Cilántro Lime Chicken Márináde
  • 1 boneless skinless chicken breást
  • 1 táblespoon olive oil
  • 1 táblespoon lime juice
  • 2 teáspoons honey
  • 1/4 cup cilántro leáves chopped
  • 1 clove gárlic minced
  • 1/8 teáspoon sált


Sweet Chili Chicken Márináde
  • 1 boneless skinless chicken breást
  • 3 táblespoons sweet chili sáuce
  • 1 1/2 táblespoons soy sáuce (reduced sodium recommended)
  • 2 táblespoons wáter


Jerk Chicken Márináde
  • 1 boneless skinless chicken breást
  • 1/2 teáspoon dried thyme leáves
  • 1/2 teáspoon ground állspice
  • 1 táblespoon brown sugár
  • 1/4 teáspoon sált
  • 1/4 teáspoon pepper
  • 1 teáspoon gárlic powder
  • 1/4 teáspoon cinnámon
  • 1/4 teáspoon cáyenne
  • 1 táblespoon olive oil
  • 1 táblespoon lime juice


Lemon Ginger Chicken Márináde
  • 1 boneless skinless chicken breást
  • 1 táblespoon olive oil
  • 1 teáspoon lemon juice
  • 1 teáspoon minced ginger
  • 1/8 teáspoon sált
  • 1/8 teáspoon red pepper flákes (optionál)


Chipotle Lime Chicken Márináde
  • 1 boneless skinless chicken breást
  • 1 táblespoon olive oil
  • 1 teáspoon ádobo sáuce (from á cán of chipotle peppers)
  • 1/4 teáspoon pápriká
  • 1 teáspoon brown sugár
  • 1 clove gárlic minced
  • 1 táblespoon lime juice
  • 1/8 teáspoon sált


Honey Gárlic Chicken Márináde
  • 1 boneless skinless chicken breást
  • 1 táblespoon olive oil
  • 1 táblespoon soy sáuce (I prefer reduced sodium)
  • 2 táblespoons honey
  • 1 clove gárlic minced
  • 2 táblespoons wáter


Yogurt Curry Chicken Márináde
  • 1 boneless skinless chicken breást
  • 2 táblespoons yogurt
  • 1 teáspoon lime juice
  • 1/8 teáspoon sált
  • 1 teáspoon curry powder
  • 1/2 teáspoon brown sugár


Instructions

  1. Combine áll ingredients in á heávy duty freezer bág or reusáble silicone bág. Ádd chicken breásts ánd turn to coát in márináde.


Fridge
  1. Márináte the chicken in the fridge for 2-24 hours.


Freezer
  1. If freezing, pláce in the freezer immediátely. Tháw in the fridge overnight, or by immersing the bág in á bowl of cold wáter for á couple of hours.

To Báke
  1. Heát oven to 425°F.
  2. Pour chicken from the bág (including áll márináde juices) into á báking dish (5x5 for á single chicken breást ánd 8x8 for 2+).
  3. Báke for 10 minutes, flip, ánd báke for 10-20 more minutes, depending on the size of your chicken breást (see *). Chicken is done when it reáches án internál temperáture of 165°F.
  4. Remove chicken from the oven ánd cover with á báking dish. Rest for 10 minutes before serving.

This article and recipe adapted from this site

Iklan Atas Artikel

Iklan Tengah Artikel 1

Iklan Tengah Artikel 2

Iklan Bawah Artikel